skip to Main Content

Wie kom je er tegen?

Lieve mensen en enthousiaste kinderen!

Verder zijn er stallen vol met kippen, als je ze wilt tellen, ben je nog wel even bezig.
Wij hebben ze nog nooit zelf geteld, maar volgens mijn vader zitten er wel 20.000 kippen in de stallen!
We hebben ook enkele pony’s en een ezel: Joost-Harm. Inmiddels zijn er schapen, geiten, cavia’s en een hangbuikzwijn. Boaz, een zwart -wit -bruin fokshondje, is onze bel. Hij vertelt ons altijd wanneer er een eierenklant is of iemand op bezoek komt.

Wat is er te doen?

De kippen leggen allemaal, bijna elke dag een ei. En die moeten geraapt worden. Dit gaat met behulp van een eieren inpakmachine waarbij je nog wel moet controleren op de kwaliteit. Vieze en kapotte eieren worden apart verzameld.
Sommige kippen zijn niet zo netjes opgevoed (..) en leggen hun eitje op de grond in plaats van in het legnest. Deze eieren moeten zo snel mogelijk weggehaald worden anders gaan andere kippen haar voorbeeld volgen en krijg je steeds meer eieren op de grond.
Dat is niet de bedoeling, want deze eieren kunnen sneller stuk getrapt of gepikt worden en zijn viezer dan de eieren uit de nesten.
Verder wordt er graan bijgevoerd wat elke dag, evenals het stro, in de scharrelruimte gestrooid wordt. We controleren steeds of de kippen voldoende eten en drinken.

De pony’s, de ezel, de schapen, de geiten, de cavia’s, het hangbuikzwijn en de vogels, hebben ook elke dag verzorging nodig. Vers water en voer, een schoon hok of een nieuw stuk weiland en een aai of een borstel: dat hoort er allemaal bij.

Je kan ook lekker spelen! Hutten bouwen in de houtwallen, in het strobalen doolhof tikkertje doen of een fort bouwen in enkele hopen met stenen. Op een boerderij zijn altijd weer nieuwe dingen te ontdekken.

We hebben een trampoline en een zandbak.
Je kan ook skelteren, tafeltennissen, voetballen, basketballen, sjoelen of airhockeyen.
De speeltafels staan zowel binnen als buiten. Op de speelzolder staan leuke spellen en boeken.

Wat wij erg leuk vinden is voetballen op ons eigen voetbal veld.

En je kunt natuurlijk altijd een keer de kippen gaan tellen! ( dit is iets makkelijker als ze slapen,… anders raak je zo snel de tel kwijt.)Elke week, met uitzondering van schoolvakanties, is er op dinsdag een Taalhuis.

Mensen met een achterstand in de Nederlandse taal worden geholpen om het Nederlands beter te begrijpen en uit te spreken.

Het taalhuis vindt plaats onder leiding van 3 vrijwilligers, waaronder 1 met didactische vaardigheden.

Wilt u aansluiten bij het Taalhuis, neemt u dan contact met ons op.

Mail: info@heidewaard.nl

Telefoon: 0418 652079

 

Back To Top