skip to Main Content

Om je een beetje te vertellen, wat er allemaal op de boerderij te doen is, hebben we deze pagina geschreven, samen met verschillende kinderen van de boerderij.

We houden van buiten spelen, van samen spelen en lekker met elkaar bezig zijn maar soms is even alleen spelen ook fijn.

We gaan wel eens hutten bouwen ( soms buiten, soms binnen op de speelzolder ), fietsen of skelteren, soms spelen we een toernooi of gezamenlijk spel of gaan we met elkaar de frambozen plukken.

We bakken en koken koken best vaak. Opruimen en schoonmaakklusjes, horen er ook bij. Zo leren we hoe dat moet voor later.

Er zijn heel veel spellen. Soms houden we van spelletjes, maar soms vinden we het leuker om te knutselen en iets te maken.

 

We hebben ook enkele pony’s en een ezel: Joost-Harm. Er zijn schapen, geiten, cavia’s, konijnen, kanaries en een hangbuikzwijn. Hij heet Gijs. Ze hebben elke dag verzorging nodig. Vers water en voer, een schoon hok of een nieuw stuk weiland en een aai of een borstel: dat hoort er allemaal bij. Boaz, een zwart -wit -bruin fokshondje, is onze bel. Hij vertelt ons altijd wanneer er een eierenklant is of iemand op bezoek komt. Sinds kort helpt onze puppie Sammie hem. Hij is  nog maar 2 maanden oud, maar doet zijn best om te blaffen! Sammie en onze nieuwe kitten ( Tiger ) zijn dikke maatjes en spelen veel met elkaar!

Er is een stal vol met kippen, als je ze wilt tellen, ben je nog wel even bezig.
Wij hebben ze nog nooit zelf geteld, maar volgens mijn Hendrik zitten er wel 20.000 kippen in de stallen! ( dit is iets makkelijker als de kippen slapen,… anders raak je zo snel de tel kwijt.)

De eieren rapen we met behulp van een eieren inpakmachine waarbij je nog wel moet controleren op de kwaliteit. Vieze en kapotte eieren worden apart verzameld. We pakken ook eieren in doosjes voor de verkoop.
Sommige kippen zijn niet zo netjes opgevoed (..) en leggen hun eitje op de grond in plaats van in het speciale legnest. Deze eieren moeten zo snel mogelijk weggehaald worden anders gaan andere kippen haar voorbeeld volgen en krijg je steeds meer eieren op de grond.
Dat is niet de bedoeling, want deze eieren kunnen sneller stuk getrapt of gepikt worden en zijn viezer dan de eieren uit de nesten.
Verder wordt er graan bijgevoerd wat elke dag, evenals het stro, in de scharrelruimte gestrooid wordt. We controleren steeds of de kippen voldoende eten en drinken.

Voor verdere vragen of informatie kan je mailen ( info@heidewaard.nl ) of bellen ( 0418 652079 ).

 

 

Back To Top