skip to Main Content

Even omschakelen,…..

Inmiddels is het bijna tien jaar geleden dat de zorg vanuit de boerderij startte, doordat een cliënt die 24 uurs opvang nodig had, mee naar huis werd genomen. Het was de aanleiding voor een omschakeling van de bedrijfsvoering voor de hele boerderij. Drie stallen: ze kregen allemaal een andere bestemming. En drie kamers in de woning evenzo. Met veel voldoening en bemoedigd door enthousiaste mensen die ons pad kruisten gaan we verder. Voor alle kostbare en waardevolle mensen met een hulpvraag die op onze weg komen.


Afgelopen zomerperiode werd de scharrelkippenstal ingericht voor het houden van voliérekippen. Inmiddels zijn de kippen gewend aan de stal, raken wij gewend aan een nieuwe manier van werken, maar moeten best veel kippen de weg naar het echte legnest nog vinden. De eieren die buiten de legnesten gelegd worden geven extra werk. We zijn blij met alle helpende handen die de afgelopen tijd zijn toegestoken!

Stap voor stap worden de veranderingen in het bedrijf zichtbaar. De eendenstal is een prachtige zicht- en beleefstal geworden, waar de deelnemers met veel voldoening meehelpen.  De verkoopruimte voor eieren en aardappels is mooi ruim geworden nu de eiereninpakmachine verhuisde naar de stal ernaast. En door de nieuwe opstelling van de eiereninpakmachine wordt er met veel plezier eieren verzameld. Wat een enthousiaste helpers zijn er steeds weer bij het inpakken van de eieren!

In de komende periode willen we de voorzieningen rondom de dagbesteding verder verbeteren en realiseren, o.a.een grotere werkplaats voor de opslag van het tuingereedschap en meer mogelijkheden voor houtbewerking binnen.  Het paard, de pony’s en de konijnen verhuizen van de loods naar de stal. Daardoor zijn er voor de winterperiode en op een regenachtige dag, volop activiteiten binnen mogelijk.

 

 

Back To Top